Készülő filmek

Befejeződött Sándor Pál Vándorszínészek és Kamondi Zoltán Halj már meg! című filmjének a forgatása. A filmek 2016. második felében kerülnek a mozikba, Hegedűs D. Gézával a főszerepben.

 

vandorszineszek_stab
Vándorszínészek – stábfotó

Sándor Pál: Vándorszínészek – Az 1800-as évek első felében játszódó kosztümös road movie egy színtársulat külső és belső utazásának humorral és iróniával átszőtt története. A forgatás augusztus végén kezdődik, mintegy 60 magyarországi helyszínen fognak forgatni. Forgatókönyv: Sándor Pál, Szekér András, Péterfy Gergely. Szereplők: Mohai Tamás, Martinovics Dorina, Gáspár Sándor, Rudolf Péter, Nagy-Kálózy Eszter, Hegedűs D. Géza, ifj. Vidnyánszky Attila. Operatőr: Garas Dániel. Gyártási támogatás: 547,5 millió forint. Várható bemutató: 2016 ősze

 

halj_stab
Halj már meg! – stábfotó

Kamondi Zoltán: Halj már meg! – Egy 60-as éveiben járó MÁV-mozdonyvezető hirtelen halála nyomán fény derül az elhunyt kettős életére, egy szerelmi háromszögre, a zavaros múltra és gyanús alvilági kapcsolatokra. Egy titkos szállítmány a gazdagság reményével kecsegteti az elhunyt hozzátartozóit, akik szeretnék megtudni, kit is szerettek valójában. A forgatókönyv alapja Márton László Ez csak egy hétköznapi látogatás című novellája. A szatirikus krimi forgatása nyár végén kezdődik salgótarjáni és budapesti helyszíneken. Szereplők: Ónodi Eszter, Kováts Adél, Cserhalmi György, Hegedűs D. Géza. Művészeti vezető: Koltai Lajos. Producer: Ferenczy Gábor, Tőzsér Attila. Operatőr Nagy András, Medvigy Gábor. Gyártási támogatás: 477 millió forint. Várható bemutató: 2016 vége.